Psykofyysinen fysioterapia ja ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Vastaanotto aloitetaan huolellisella haastattelulla ja tutkimisella.  Pääsääntöisesti teen asiakkaille fasciamanipulaatiota, joka on todettu erittäin tehokkaaksi menetelmäksi tuki- ja liikuntaelin vaivoihin, migreeniin, internaalisen (sisäelinperäisen) fascian toimintahäiriöihin, lantionpohjan toimintahäiriöihin jne. (Lue lisää: www.fasciamanipulaatio.fi)

Psykofyysinen fysioterapia

Psykofyysinen fysioterapian tavoitteet määräytyvät asiakkaan omien tavoitteiden, voimavarojen ja elämäntilanteen mukaan. Fysioterapiassa käytetään liike-, hengitys- ja kehontietoisuusharjoituksia, vireystilan säätelyä ja vuorovaikutusta vahvistavia harjoituksia. Usein myös käsittelen asiakkaan fasciat vastaanotolla.

Vastaanotollani annan asiakkaalle aina harjoitteet ja omahoito-ohjeet, jotka lisäävät ja ylläpitävät asiakkaan fyysistä ja psyykkistä hyvinvointia myös omassa arjessa.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on matalan kynnyksen keskusteluapua, joka soveltuu elämän solmukohtiin, kuten pelkoihin, ahdistukseen, masennukseen, parisuhde- ja perhekriiseihin, isoihin muutoskohtiin tai työelämän pulmatilanteisiin. Terapeutin tehtävä on auttaa asiakasta löytämään pieniä askelia ja voimavaroja, joiden avulla elämänlaatu paranee. Istunnoissa pyritään lisäämään toivoa, joustavuutta ja armollisuutta sekä suhtautumistavan muutosta, jonka tuloksena asiakkaan näkökulma ongelmaansa muuttuu.

Lyhytterapia ei ole psykoterapiaa (eikä myöskään lyhytpsykoterapiaa). Tarvittaessa asiakas ohjataan terveydenhoidon piiriin, mikäli lyhytterapeuttinen työote ei ole riittävä. Monet asiakkaat saavat kuitenkin avun jo pelkästä lyhytterapiasta. Ratkaisukeskeiseen lyhytterapiaan ei tarvita lähetettä. Terapia ei ole Kela-korvattavaa. Lyhytkestoisuutensa ansiosta se on kuitenkin todettu asiakkaalle kustannustehokkaaksi terapiamuodoksi.