Käyttämiäni tekniikoita

  Jaakko Valli

  Soveltava kinesiologia

  Soveltavassa kinesiologiassa käytetään lihastestausta apuna kun yritetään selvittää mistä ongelma tulee. Usein hermoärsytys kehossa näkyy heikkoina lihaksina ja esimerkiksi niskaongelmissa voidaan katsoa mikäli pään kääntäminen tai kallistaminen johonkin suuntaan auttaisi vahvistamaan lihasta, jolloin voidaan tehdä päätelmiä vaivaan liittyvistä virheasennoista, lihasongelmista tai välilevyongelmista.

  Eri elimien toiminnalliset ongelmat voivat nekin aiheuttaa nikamien toimintahäiriöitä. Nämä voivat johtua esim. hivenainepuutoksista tai suoliston bakteerikannan epätasapainosta. Soveltavan kinesiologian avulla näitä ongelmia voidaan tarkemmin analysoida testaamalla lihaksia ja määrittämällä, mistä kudoksista hermoärsytys on peräisin.

  Kraniaaliterapia

  Kraniaaliterapia on hyvin hellävarainen ja turvallinen tekniikka, jossa pyritään kevyellä kosketuksella vapauttamaan kallon luita ja kallossa olevia jännitystiloja. Nämä toiminnalliset häiriötilat voivat helposti aiheuttaa hermoärsytystä keskushermostossa tai aivohermoissa sekä olla myös selkäongelmien taustalla.

  Neuro Emotional Technique (NET)

  Monissa tilanteissa on normaalia ja tervettä reagoida tunteella. Joskus vaikeat kokemukset voivat kuitenkin aiheuttaa liikaa stressiä mielessä ja kehossa. Tämä voi puolestaan johtaa sekä fyysisiin vaivoihin että tunnelukkoihin ja saattaa vaikeuttaa tavoitteiden saavuttamista.

  Neuro Emotional Technique on menetelmä, jonka avulla voidaan arvioida ja helpottaa kehon sisäisiä stressitekijöitä, jotka muodostavat esteitä hyvinvoinnille.

  Sensomotoriikka

  Sensomotoriikka liittyy hermolihasjärjestemän, aivojen ja aistien yhteistoimintaan. Sensomotoriikassa aistit välittävät aivoille tietoa ympäröivästä maailmasta ja aivot puolestaan antavat toimintakäskyt keholle aisti-informaation perusteella.

  Sensomotoriikan häiriötiloissa aivomme voivat tuottaa tai saada vääristynyttä tietoa esim. päälle jääneiden primitiivirefleksien tai toimimattomien posturaalirefleksien seurauksena. Näitä häiriötiloja voidaan korjata tekemällä erilaisia liikeharjoituksia.